FARKINDA MISIN DÜŞÜNCELERİN SENİ VE GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

(Toplumsal İlişkiler 745)

وَاِمَّا يَنْزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللّٰهِؕ اِنَّهُ هُوَ السَّمٖيعُ الْعَلٖيمُ
Şayet Sana (herhangi bir konuda) şeytandan bir kışkırtma ve ayartma (dürtüsü) gelecek olursa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, (her şeyi) İşitendir, Bilendir (Seni vesveselerden koruyuverecektir).” (Fussilet/36)

Daha önce suskunduvar.com’da kaleme aldığım Hz. Mevlana’nın; “düşüncen konuşmana, konuşman hareketine, hareketin de kaderine yansır. Güzel düşün, güzel yaşa” yazısıyla, “kader olur söyleme”yazılarımı okudunuz mu bilmiyorum ama okumadınızsa okumanızı öneririm.

Olmasını istemediğiniz şeyleri dualarınızda dileklerinizde de anmayın! İstemediğiniz şeyleri sıralamayın. Sadece OLMASINI İSTEDİĞİNİZ şeyleri söyleyin.
“Yaşlanmak istemiyorum” yerine
“Ben her daim genç kalıyorum..”
“Ben hasta olmak istemiyorum “yerine,
“Elhamdülillah ben sağlıklıyım.”
Örneğin; “yaşlanmak istemiyorum,” diyen insanların oradaki odak noktası yaşlanmaktır…Ve neticede yaşlanmak kaçınılmazdır. Öyle ki beyin olumsuzu (negatifi) algılamıyor. Söylenen her sözü gerçek kabul ediyor. Örneğin siz, “Unutma” dediğinizde onu “unut” olarak alıyor. Bu yüzden onun yerine “aklında tut” demek daha doğru bir yaklaşım.
Birisine, “panik yapma”dediğinizde daha fazla panik olacaktır. Bunun yerine “sakin ol” demek daha uygundur.
Bu yüzden ne yapmak istemediğimizi değil ne istiyorsak onu söylemeliyiz!
Bir kimse size “hasta gibi görünüyorsun” dediğinde,
eğer siz buna inanır ve onaylarsanız bu sözleşmeyi imzalamış olursunuz ve çok fazla sürmeden hasta olacağınıza dair de size dikkatli olmanızı söyleyebilirim.
Hastalıktan söz açılmışken bazıları hastalıklarına çok sıkı sahip çıkar:
“Bende karaciğer yağlanması var.”
“Benim tansiyonum var, şekerim var” diye.
BENİM..!!!
“Benim” diye bu kadar sahiplenirseniz o hastalık da sizi hayatta bırakacağını mı sanıyorsunuz? Zira”Ben” diye başlayan her cümlemizi şuuraltımız sahiplenir ve emir addeder. Bazen de insan tabiri caizse kurbanı oynamayı seçer. Hatta bazen bundan hoşlanır da. Çünkü o hastadır ve çevresinden daha önce görmediği ilgiyi görüyordur.
Farkındalığı olan kişi ise o noktada bedeninin kendine verdiği mesaja bakar. Ve şu soruyu sorar “Bilmem gereken şey ne?
Hayatımda neyi değiştirmeliyim?”
“Neden ben?” değil..
“Nerede hata yaptım?
Ve bu hastalıkla bedenim beni uyarıyor?” demeliyiz.
Büyüklerin çok söylediği bir söz vardır.
“Bir şeyi kırk kere söylersen olur.”
Hiç düşündünüz mü sebebi ne acaba?
Çünkü dil neyi çok söylerse, bilinçaltı onu gerçek kabul eder, beyin onu gerçekleştirmek için harekete geçer.
OLUMLU KONUŞMA ve DÜŞÜNME işte bu yüzden çok önemlidir. Olumlu kelimelere odaklanarak ve bunları yansıtarak genel sağlığınızı iyileştirebilir ve beynimizin işlevselliğini artırabilirsiniz.
Enerjiniz hangi kelimeler üzerinde yoğunlaşıyor? Eğer

hayatınız istediğiniz kadar güzel değilse, olumsuz kelimeleri ne sıklıkta kullandığınızı not etmek için bir defter tutmak gerek. Düşüncelerinizi sözcüklerinizi değiştirin, hayatınız değişsin..
Kelimelerinizle davranışlarınızda değiştiğinde siz de değiş- meye başlayacaksınız.Siz değiştikçe hayatınızda değişecektir.

Düşünceler davranış oluverir davranışların da kader olur.

Sürekli kırmızı bir otomobil düşünürsen etrafında daha çok kırmızı otomobil göreceksin. Devamlı üzgün olursan, üzülmek için daha çok sebep bulacaksın. Her zaman fırsatları düşünürsen karşına daha çok fırsat çıkacak. Sen farkında olmadan düşüncelerin seni ve geleceğini şekillendiriyor. Başarıya odaklanıyorsan başarı, mutluluğa odaklanıyorsan mutluluk gelecek. Herşey ne düşündüğüne bağlı bir bakıma. İyi şeyler mi, kötü şeyler mi düşünüyorsun söyle bana, seni ve geleceğini anlatayım sana.

Şemsettin ÖZKAN

09.07.2022 GÜZELYALI

KAYNAKLAR

1-kuran.diyanet.gov.tr

2-kuranmeali.com

3-pixabay.com

4-suskunduvar.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.